понедельник, 19 августа 2013 г.

Мій Бог - Кохання!


Сьогодні існує багато трактувань Біблії, що видно з кількості наявних релігій. Більшість релігій у Північній Америці протидіє практиці гомосексуалізму, але сприймає таких людей. Є деякі релігії, які відкидають гомосексуалізм, а інші, хоча їх дуже мало, приймають як орієнтацію так і практику. Традиційна сексуальна практика самотніх людей полягає або в гетеросексуальному шлюбі, або у цнотливості.

29 липня 2013 року глава Католицької церкви Папа Римський Франциск звернувся до ЛБГТ-спільноти з примирною промовою, в якій він дав обіцянку не засуджувати священиків за їхню нетрадиційну орієнтацію.

Франциск зробив відповідну заяву в ході прес-конференції за підсумками його поїздки до Бразилії.

"Якщо людина - гей і перебуває в пошуках бога, і її наміри чисті, хто я такий, щоб засуджувати її?", - наводить слова понтифіка видання Corrierre della Sera.

Він додав, що слід пробачити священикам-гомосексуалам, а їхні гріхи - відпустити.

Попередник Франциска Бенедикт XVI дотримувався більш жорсткої позиції. Він видав заборону на прийняття духовного сану людям з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Є два головні аргументи проти практики гомосексуалізму. По-перше, що геї не є репродуктивними відтворювачами потомства. Це йде з біблійних часів, коли розмноження вважалось життєво важливим для виживання людей. Сьогодні розмноження видів більше не є єдиною причиною тривалих стосунків – гетеросексуальних або гомосексуальних зобов’язань. Кохати, підтримувати, збагачувати зв’язок – також вагомі причини.

Наступним важливим моментом проти практики гомосексуалізму є те, що це “суперечить природі” (неприродно). Припущення, зроблене у Біблії, полягає в тому, що всі є гетеросексуальними і що будь-які “гомосексуальні акти” мають суто фізичну природу, є суто фізичні. Однак сучасні наукові дослідження показують сталу природу чоловічої сексуальної орієнтації. Людська сексуальна орієнтація є центральною для самовизначення. Це природно для людей і не може бути змінено, незважаючи на те, чи вони є гомо, гетеро або десь посередині. Більше того, гомосексуалізм не є чисто фізичний за природою. Лесбійські і гейські пари відчувають такі самі емоційні почуття, як і будь-які гетеросексуальні пари. Щодо фізичного аспекту цих стосунків, то він не є визначальним.

Серед представників усіх релігій є геї і лесбійки. Деякі лесбійки і геї глибоко віруючі, інші – ні. Біблія говорить, що ми повинні любити наших ближніх і не осуджувати інших. Однак до лесбійок та геїв у більшості релігій ставляться як до аутсайдерів, внаслідок чого деякі з них вважають себе людьми поза межею. Сучасний діалог з релігіями про гомосексуальність є позитивним кроком. Це дає підстави багатьом геям та лесбійкам сподіватися, що у майбутньому гомосексуали та релігії будуть толерантно ставитись одне до одного.
Малюнок Ігоря Дикого

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...